MUĞLA / ORTACA - Şehit Er Gürsel Çelik İlkokulu

Öğretmen ve velilere yeni uygulama! E-devlet randevu hattı açıldı!

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf  Tekin'in sinyallerini verdiği yeni iletişim hattı Bakanlık tarafından hayata geçirildi. Öğrenci velisi artık randevu sistemi ile öğretmen veya okul müdürü ile görüşebilecek

Dijital Randevu Kaydı Nedir?

MEB’in aldığı yeni kararla okul müdürü ve öğretmenlere randevu sistemi üzerinden erişilebilecek. Dijital ortamda e-devlet platformunu kullanan veli, sistem üzerinden randevu alabilecek.

Veli randevu sistemi sayesinde okullarda eğitim alan öğrencilerin durumunu görüşmek isteyen veliler istedikleri öğretmenle dijital ortamda görüşme zamanı ayarlayabilecek. Öğretmenlerin sistemde hangi zaman diliminde boş olduğu veli tarafından görüntülenecek. Aynı hizmetten okul müdürlüğü içinde yararlanılabilecek.

E-Devlet Randevu Sistemi Nasıl Kullanılacak?

Veliler öğrencinin bulunduğu okulun internet sitesine giriş yapıp e-devlet bilgileri ile sisteme geçecek ve buradan randevu kaydı oluşturabilecek. Randevu oluştururken randevu alınacak haftadan önceki Cuma günü öğle saatine kadar sistem açık olacak.

Aynı gün öğleden sonra okul yönetimi öğretmenlere randevu saatini bildirecek. Veli sisteme giriş yaptığında randevu taleplerini aktif veya eski randevularını görüntüleyerek, günü gelmemiş randevusunu istediği anda iptal edebilecek.

Yayın: 24.03.2024 - Güncelleme: 24.03.2024 01:50 - Görüntülenme: 11